(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ - ΣΥΡΙΑ

Ψήφισμα                      15/9/2013
  
Η  Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής καταδικάζει τι σχεδιασμένη ιμπεριαλιστική επίθεσης στη Συρία.
Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού κλιμακώνεται, σχεδιάζεται άμεση στρατιωτική επέμβαση  στη Συρία από τις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και την Γαλλία.
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για το έγκλημα που θα συντελεστεί, γιατί όπως και στο παρελθόν, συμμετέχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς με την παροχή διευκολύνσεων, όπως η βάση της Σούδας και η χρήση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Έχουν τεράστια ευθύνη και αυτέ ς οι πολιτικές δυνάμεις που με τον ένα ή των άλλο τρόπο νομιμοποιούν την επέμβαση, υιοθετώντας τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα για την χρήση χημικών αερίων κλπ.
 Είναι γνωστή η επιχειρηματολογία τους,  τα ίδια προσχήματα χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν και στο παρελθόν στρατιωτικές  επεμβάσεις όπως στο Ιράκ.
Η εργατική τάξη, το ταξικό κίνημα δε μπορεί παρά να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση γι αυτές τις εξελίξεις, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων στην περιοχή. Να μην πιστέψει κανείς τα λόγια τους ότι τάχα επιδιώκουν ειρηνική λύση, κανένας εφησυχασμός. Είναι έτοιμοι από καιρό, χρόνο κερδίζουν για να εξασφαλίσουν πιο στέρεες  συμμαχίες για τα συμφέροντα τους.
Κανένα συμφέρον δεν έχει η εργατική τάξη από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ποτέ δεν είχε από το μακέλεμα του λαού μιας χώρας, μόνο η αστική τάξη βλέπει κέρδη και ωφέλει από τέτοιες στρατιωτικές επεμβάσεις. 
-        Καταδικάζουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την σχεδιασμένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, κάθε λαός έχει δικαίωμα να καθορίζει μόνος το μέλλον  του.
-        Απαιτούμε καμία εμπλοκή και καμία διευκόλυνση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
-        Να κλείσει τώρα η βάση στη Σούδα και όλες οι στρατιωτικές βάσης του ΝΑΤΟ.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας

Η Γενική συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ