(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση της Λαϊκής επιτροπής Αμαρουσίου

ΚΑΛΕΣΜΑ για ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους ανέργους τους σπουδαστές, να πάρουν μέρος στη Λαϊκή Συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στο Δημ. Αμαρουσίου ττις 7:30 μμ. για να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην κόλαση που μας φέρνουν κυβέρνηση, τρόικα, μονοπωλιακοί όμιλοι. Να οργανώσουμε την πάλης μας:
•Σε κάθε σπίτι που θα απειληθεί από πλειστηριασμό, από κόψιμο του ρεύματος ή του νερού.
•Σε κάθε μικρό μαγαζί που στενάζει κάτω από τα βάρη της φορολογίας και της αναδουλειάς.
•Στα νοσοκομεία της περιοχής μας για να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένας εκτός των πλήρους και αποκλειστικά δωρεάν παροχών Υγείας.
•Στο Ι.Κ.Α. και στα κέντρα Υγείας της περιοχής για να καταγράψουμε ελλείψεις και προβλήματα και να αγωνιστούμε για την λύση τους.
•Στο πλάι κάθε άνεργου γονέα, που η πλειοψηφία του Δημ. Συμβουλίου, δεν τον άφησε καν να υποβάλλει αίτηση για να πάει το παιδί του σε παιδικό σταθμό του Δήμου.
> Και κυρίως να βρεθούμε ο ένας στο πλάι του άλλου. Ο εργαζόμενος στο πλάι του άνεργου, ο έμπορος στο πλάι του φοιτητή, ο συνταξιούχος στο πλάι του μαθητή και του εκπαιδευτικού.

Η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το πρωτογενές πλεόνασμα ή για το κούρεμα του χρέους δε σε αφορά. Μην ξεγελιέσαι, μην πιστεύεις σε παραμύθια. Τα δίνουν όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων, στραγγίζουν το λαό, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη μέγγενη της εκμετάλλευσης! Αν δε συναντήσουν εμπόδια θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους.


Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν!
Να δοκιμάσουμε χώρα τη δύναμη μας.

Ακολουθούν νέα άγρια μέτρα εναντίον μας που θα πατήσουν πάνω στα προηγούμενα. Ό,τι μέτρα φρενάρονται από τους αγώνες σε προηγουμένους γύρους έρχονται σε επόμενους, πιο επιθετικά. Το χτύπημα ων συλλογικών συμβάσεων, ο πολλαπλασιασμός των ατομικών συμβάσεων είναι το εργαλείο για να πετύχουν πιο εύκολα τις επιδιώξεις τους. Η επίθεση που κάνουν δεν έχει τέλος!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
  Στις 5 Οκτώβρη, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα βουλιάζοντας δρόμους και πλατείες. Το συλλαλητήριο αυτό μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. Η πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μόνο η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Ήταν και είναι ο ταξικός προσανατολισμός των στόχων και της πάλης του κινήματος. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία, είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες. Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 7:30 μμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε. ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ασπρόπυργος: Συλλαλητήριο - συναυλία ενάντια στη Χρυσή Αυγή από σωματεία και φορείς

Συλλαλητήριο - συναυλία ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής διοργανώνουν την Τρίτη 1 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, σωματεία και φορείς του Ασπροπύργου, απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία τους στην περιοχή.
Σε ανακοίνωσή τους καλούν Σωματεία, Συλλόγους, μαζικούς φορείς, μαθητές να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να απομονώσουν τη ναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Τα σωματεία που διοργανώνουν το συλλαλητήριο είναι:
  • Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας.
  • Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ».
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου.
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία




Συμμετοχή 25 ευρώ θα επιβάλλεται από την 1/1/2014 για εισαγωγή σε δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας; Άδωνις Γεωργιάδης  μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα  ότι το μέτρο προτάθηκε  από την ελληνική κυβέρνηση σε παρελθόντα χρόνο και όχι από την τρόικα σαν μέτρο για την οικονομική εξυγίανση των νοσοκομείων. 
«Προτάθηκε από τον προκάτοχό μου και ψηφίσθηκε από τη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.
Προκειμένου να διασκεδάσει την ανάλγητη συναπόφαση συγκυβέρνησης - εκπροσώπων ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι θα θεσπιστούν  εισοδηματικά κριτήρια με πλαφόν τα 11.000 ευρώ.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι το εισιτήριο μόνο για εξέταση θα παραμείνει στα 5 ευρώ.
www.902.gr 

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική



Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Σάββατο 5 Οκτώβρη απευθύνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως «Ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι».


Συγκεκριμένα το Σάββατο θα γίνουν σε:
Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη, 11 π.μ., Άγαλμα Βενιζέλου
Πάτρα, 10.30 π.μ., πλατεία Γεωργίου
Τρίκαλα, 11 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου
Γιάννενα, 11 π.μ., Δημαρχείο
Αγρίνιο, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Κομοτηνή, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη
Λάρισα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καρδίτσα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Κέρκυρα, 7 μ.μ., πλατεία Σαρόκο
Κοζάνη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.
Αλεξανδρούπολη, 7 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.
Δράμα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Την Πέμπτη 3 Οκτώβρη
Βόλος, 6.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
Άρτα, 8 μ.μ., πλατεία Κιλκίς
Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Ξάνθη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καβάλα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη
Ζάκυνθος, 8 μ.μ., πρώην Νομαρχία.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΧΙ στο χαράτσι 25€ για είσοδο στο δημόσιο νοσοκομείο!


Στο τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες, ήδη βγήκε στη δημοσιότητα η συν-απόφαση του Υπουργείου Υγείας και των εκπροσώπων ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ για επιβολή δύο νέων χαρατσιών στους ασφαλισμένους, με ισχύ από 1/1/2014. Συγκεκριμένα, ορίζεται η καταβολή εκ μέρους των ασθενών του ποσού του 1€ ανά συνταγή που θα εκτελείται (!) από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των 25€ προκειμένου να εισαχθούν στο «δημόσιο» Νοσοκομείο για νοσηλεία. 
Οι πυροσβεστικές δηλώσεις των αρμοδίων ότι ενδέχεται να μην είναι αυτό το ύψος του νέου χαρατσιού, αν πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι ή ότι με αυτό το χαράτσι θα ενισχυθεί οΕΟΠΥΥ, δεν πρέπει να μας ξεγελούν. Όλοι γνωρίζουμε ότικαι ψηφισμένο είναι στο μεσοπρόθεσμο και πάγιος στόχος της Ε.Ε. ήταν η εμπορευματοποίηση νευραλγικών τομέων όπως η Υγεία, η Πρόνοια και η Παιδεία, υπέρ των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Μετατρέπουν το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό της υγείας σε εμπόρευμα, ώστε αν έχεις, πληρώνεις και την απολαμβάνεις, αν όχι πεθαίνεις….. Υπηρετούν τα μονοπώλια στην υγεία, την πρόνοια, το φάρμακο και στους άλλους κλάδους, γι αυτό καταργεί κλίνες, συγχωνεύει κλινικές, βάζει λουκέτο σε νοσοκομεία. Στέλνει σπίτι τους, υγειονομικούς την ίδια ώρα που ασθενείς περιμένουν σε λίστα αναμονής μηνών για μια εξέταση, ένα χειρουργείο, την έναρξη θεραπείας για τον καρκίνο. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Διοικητής του ΕΟΠΥΥ την προηγούμενη βδομάδα σύμφωνα με τα οποία «Οι πρώην μονάδες του ΙΚΑ εκτελούν μόλις το 3% των διαγνωστικών πράξεων, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να εξωθούνται στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουν συμμετοχή 15%», καθώς και το ότι «το 1/3 του ενεργού πληθυσμού (3.068.000)δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι πρωτίστως οι άνεργοι, οι περιστασιακά εργαζόμενοι και οι ελευθεροεπαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους. Όσοι έχασαν την ασφαλιστική ικανότητα κατά βάση δεν έχουν υγειονομική κάλυψη». 
Την ίδια στιγμή, δε, που κόπτονται ότι θέλουν να «σώσουν» τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Εργασίας, χθες, ανακοινώθηκε και νέα περικοπή κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης των ασφαλιστικών Ταμείων το2014προδιαγράφοντας έτσι νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλες τις γραμματείες, τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, κλαδικές και τοπικές να πάρουν πρωτοβουλίες καταγγελίας της πολιτικής συρρίκνωσης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και να βάλουν άμεσα στόχο τη δυναμική παρέμβαση σε νοσοκομεία και μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας του ΕΟΠΥΥ για να μην μείνει κανένας συνάδελφος και η οικογένειά του απροστάτευτοι, επειδή είναι ακάλυπτοι ασφαλιστικά.


·         ΌΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
·         ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ!
·          ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ -ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ
·         ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ


Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση
Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη 48ωρη απεργία, που ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα - τριήμερη μαζί με την απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη -, στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, απευθύνει στους εκπαιδευτικούς η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με τα εξής κεντρικά αιτήματα-συνθήματα:
  • Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-πλουτοκρατίας - ΕΕ.
  • Δεν δεχόμαστε ούτε μια απόλυση ούτε μια διαθεσιμότητα - να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι.
  • Το νομοσχέδιο που τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών να μείνει στα χαρτιά - Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά.
Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εστιάζει στηνανάγκη συνέχισης και ουσιαστικής κλιμάκωσης του αγώνα με ενιαία αντεπίθεση όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει με μια σειρά χαρακτηριστικά στοιχεία ότι οι δυνάμεις που απαρτίζουν την πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΛΜΕ κάθε άλλο παρά κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση.
Τέλος, καλεί κάθε καθηγητή να πάρει πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία της απεργίας, σε κάθε σχολείο, σε κάθε ΕΛΜΕ, προτείνοντας η ίδια μια σειρά πρωτοβουλίες και μορφές δράσης και οργάνωσης.
Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της:
«Το γεγονός ότι δεν υιοθετήθηκε η απεργία διαρκείας με τη μορφή των 5ήμερων επαναλαμβανόμενων δεν σημαίνει ότι σταματάμε τον απεργιακό αγώνα και γενικά τους αγώνες που εκ των πραγμάτων πρέπει να έχουν διάρκεια. Αξιοποιούμε όλες τις μορφές πάλης, χωρίς να τις θεοποιούμε.
Δεν περιορίζουμε, ούτε χαμηλώνουμε το μπόι και την προοπτική του κινήματος στο πλαίσιο μιας μορφής πάλης.
...Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την ενότητα, αυτή την προοπτική υπηρετεί το ΠΑΜΕ.
Αυτό το περιεχόμενο πρέπει να πάρει ο αγώνας μας κι αυτόν τον προσανατολισμό πρέπει να υπηρετήσει η απεργία μας.
Από τέτοιους αγώνες κι από ένα τέτοιο κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, ώστε να μπορέσουμε ν’ ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση, να ζορίσουμε κυβέρνηση και πλουτοκρατία και σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι αγώνες μας να γίνουν αποτελεσματικοί.
Κλιμακώνουμε την πάλη και η προοπτική που δίνουμε στους αγώνες του σήμερα συνδέεται με την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, φτάνει μέχρι την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Για να έχουν οι αγώνες μας τέτοιο προσανατολισμό, τέτοια χαρακτηριστικά η πλειοψηφική ηγεσία της ΟΛΜΕ, που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν έκανε τίποτα. Ίσα-ίσα, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.
Επέλεξαν να κάνουμε μία απεργία διαρκείας μόνοι μας, χωρίς από τα πριν να έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση και των άλλων κλάδων, ούτε καν της ΔΟΕ και ουσιαστικά με μοναδικό στόχο να πέσει η κυβέρνηση όπως είπαν οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), στο τελευταίο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Εννοείται ότι όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε απ’ αυτή την κυβέρνηση τόσο καλύτερα. Όμως, με τη σημερινή γραμμή πάλης στο κίνημα, που υιοθετεί την ανταγωνιστικότητα και την "υγιή επιχειρηματικότητα", τον ευρωμονόδρομο, επί της ουσίας στηρίζουν τη στρατηγική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι να απαλλαγούμε μόνο από αυτή την κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική. Το να βάλουμε το κίνημα να παλέψει για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει στη θέση της μία άλλη, η οποία, έστω και με διαφορετικό μείγμα διαχείρισης, θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, είναι θανατηφόρα επιλογή για το κίνημα και τα λαϊκά στρώματα.
...Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία της απεργίας, σε κάθε σχολείο, σε κάθε ΕΛΜΕ. Χωρίς καμία καθυστέρηση να οργανωθούν περιοδείες, ομιλίες, συσκέψεις με γονείς και μαθητές, τοπικές συγκεντρώσεις και άλλα.
  • Καθημερινό πρόγραμμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων από κάθε ΕΛΜΕ, από κάθε απεργιακή επιτροπή, με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συναυλίες κ.ά. Την πρώτη μέρα κάθε 48ωρης αγωνιστικές, κινηματικές δραστηριότητες και τη δεύτερη μέρα Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.
  • Συσκέψεις με γονείς και μαθητές σε κάθε σχολείο, σε κάθε Δήμο, κοινή αγωνιστική δράση. Ενημερώνουμε για το νομοσχέδιο της σφαγής των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.
  • Δίνουμε μάθημα αγώνα στους μαθητές μας. Από κοινού και χέρι-χέρι στηρίζουμε κάθε αγωνιστική προσπάθεια των μαθητών.
  • Παίρνουμε μέρος στις 5 Οκτώβρη στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και σ’ όλα τα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες.
  • Προετοιμαζόμαστε όλοι οι κλάδοι μαζί, Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για νέα προειδοποιητική πανελλαδική, πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη.Επιδιώκουμε η γενική αυτή απεργία να μην έχει προηγούμενο, να νεκρώσουν τα πάντα, να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες, να δείξει ο λαός μας την τεράστια δύναμή του, να τρομοκρατήσει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και ΕΕ, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να τους ανατρέψει. Τέτοια γενική απεργία θέλουμε και για μια τέτοια σύγκρουση πρέπει να προετοιμαστεί το κίνημα.
  • Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων καταδικάζουμε τη δολοφονική συμμορία, τα ναζιστικά σκουπίδια της Χρυσής Αυγής, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, που δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο Κερατσίνι, που οργάνωσαν δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ».

Διαβάστε στο συνημμένο αρχείο ολόκληρη την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ
.

Συλλαλητήρια και συναυλίες την Τετάρτη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή από φοιτητές, μαθητές, ανέργους, νέους εργαζόμενους

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Συλλαλητήρια και συναυλίες σε όλη τη χώρα ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή θα γίνουν την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη από φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους εργαζόμενους.
Στην Αθήνα η συγκέντρωσηθα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στησυναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος ΠασχαλίδηςΧρήστος ΘηβαίοςΠάνος ΜουζουράκηςKollektivaAfazaDason.
Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο και η συναυλία θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Στα Γιάννενα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Ρολόι και η συναυλία το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στην πλατεία.
Στην Πάτρα, η συγκέντρωση και η συναυλία θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου.
Στην Κοζάνη, διοργανώνεται συναυλία την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, στις 19:30, στην κεντρική πλατεία και με την συμμετοχή μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων.
Κάλεσμα συμμετοχής από την Πανελλαδική Γραμματεία του ΜΑΣ
Σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις συναυλίες ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντας ότι «η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, οι θρασύδειλοι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, αυτοί που χτυπάνε μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους αγωνιστές εργάτες, όπως στο Πέραμα, να πάρουν το μάθημα που τους αξίζει. Αφού άνοιξαν λογαριασμό με το λαό και τη νεολαία, να το πληρώσουν». (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΜΑΣ).
Ήδη μετά το κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών οι φοιτητικοί σύλλογοιΝοσηλευτικής, Νηπιαγωγών και Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθήνας, οισπουδαστικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ καλούν όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη στις 12.00 στα Προπύλαια ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή και στην αντιφασιστική συναυλία στις 14.00 στο Σύνταγμα.
Επίσης στην Πάτρα οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικού και Οικοτρόφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας καλούν όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συναυλία στις 12.00 στην πλατεία Γεωργίου.
Κάλεσμα στους μαθητές για τη συγκέντρωση και τη συναυλία της Τετάρτης
Κάλεσμα στους μαθητές να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και τη συναυλία ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη, απευθύνεται μέσα από το site του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων(Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση). Ήδη σχολεία έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Κάλεσμα του ΣΥΣΔΙΕΚ Ν. Αττικής
Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια της Αθήνας ενάντια στη Χρυσή Αυγή καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Ν. Αττικής για να γίνει πράξη το σύνθημα «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».(Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση)
Στο συλλαλητήριο και τη συναυλία καλεί η Επιτροπή Νέων Επισιτισμού – Τουρισμού
Η Επιτροπή Νέων του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής καλεί όλους τους νέους εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου, τους σπουδαστές των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων στη μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ Ο.Τ.Α.: ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ



Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία

Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- πλουτοκρατίας-Ε.Ε.
Δεν δεχόμαστε ούτε μία απόλυση, ούτε μία διαθεσιμότητα.
Τα μέτρα που τσακίζουν τη σταθερή δουλειά, τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας  να μείνουν στα χαρτιά.

1. Η μαζική συμμετοχή στην Απεργία, που την πρώτη μέρα είχε σε πολλούς Δήμους μεγάλη συμμετοχή, έδειξε την αποφασιστικότητα του κλάδου να καταδικάσει μαζικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, έδειξε τις αγωνιστικές διαθέσεις, που υπάρχουν.

Το μήνυμα είναι σαφές: Δίνουμε συνέχεια στην απεργία 18-19 Σεπτέμβρη. Με νέα Γενική Συνέλευση συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον απεργιακό αγώνα, με νέα 48ωρη απεργία στις 23-24 Σεπτέμβρη.
Οι ίδιοι οι συνάδελφοι συζητούν, αποφασίζουν, παίρνοντας την υπόθεση της οργάνωσης και της κλιμάκωσης του αγώνα στα χέρια τους, παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και τις Γενικές Συνελεύσεις, την κοινή δράση και τη συμμαχία με τους άλλους κλάδους.

2. Έχουμε χίλιους-δυο λόγους να επιλέξουμε το δρόμο του οργανωμένου, σχεδιασμένου, παρατεταμένου αγώνα. Κι αυτό γιατί:
Η επίθεση δυναμώνει!
Καταργούν υπηρεσίες και κλάδους, απολύουν συναδέλφους, τσακίζουν δικαιώματα, ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ιδιωτικοποιούν αρμοδιότητες, ξεπουλούν δημόσια περιουσία, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.
Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, τις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών, μορφωτικών, ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας.
Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.
Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την ενότητα, αυτή την προοπτική πρέπει να υπηρετήσουν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και το περιεχόμενο της απεργίας μας.

Από τέτοιους αγώνες κι από ένα τέτοιο κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, ώστε να μπορέσουμε ν’ ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση, να ζορίσουμε κυβέρνηση και πλουτοκρατία και σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι αγώνες μας να γίνουν αποτελεσματικοί.

Κλιμακώνουμε την πάλη και η προοπτική που δίνουμε στους αγώνες μας, που σήμερα συνδέεται με την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και φτάνει μέχρι την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Για να έχουν οι αγώνες μας τέτοιο προσανατολισμό, τέτοια χαρακτηριστικά η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν είχε κάνει και δεν κάνει τίποτα. Ίσα-ίσα, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.
Επέλεξε να κάνει απεργίες «αδούλευτες», ασυντόνιστες με άλλους κλάδους και τώρα μιλάει για λάθη !!!  Επέλεξε να έχει συμμάχους τις Δημοτικές Αρχές, αντί το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου και τους άλλους μαζικούς φορείς της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Επέλεξε να συμφωνήσει με την κυβέρνηση και τις Δημοτικές Αρχές στην αξιολόγηση και την (ενδο ή δια) δημοτική κινητικότητα, όπως πριν λίγα χρόνια είχε συμφωνήσει με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Επέλεξε να τα «διπλώσει», όταν ο κλάδος «ορμούσε μπροστά».
Τώρα η παρέα των «μετανοιωμένων», «αντιμνημονιακών» Πασόκων, των Συριζαίων και των ακολούθων της αυτοπεριορίζονται σε ένα μοναδικό στόχο, να πέσει η κυβέρνηση, αδιαφορώντας σκόπιμα για τη μήτρα της βαρβαρότητας που ζούμε.
Εννοείται ότι όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε απ’ αυτή την κυβέρνηση τόσο καλύτερα. Το ζήτημα όμως δεν είναι να απαλλαγούμε μόνο από αυτή την κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική. Το να βάλουμε το κίνημα να παλέψει για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει στη θέση της μία άλλη, η οποία, έστω και με διαφορετικό μείγμα διαχείρισης,  θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., είναι θανατηφόρα επιλογή για το κίνημα και τα λαϊκά στρώματα.

Κάνουμε καθαρό σε όλους πως δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε ένα λαϊκό κίνημα που θα βάζει πλάτες στις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» και να μας φέρει το ΠΑΣΟΚ «από την πίσω πόρτα».

Να πέσει η κυβέρνηση και ν’ απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική σημαίνει πάνω απ’ όλα να απαλλαγούμε από την Τρόικα και την Ε.Ε., αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται και υπηρετούν την πολιτική της Ε.Ε., τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, της αναγνώρισης του χρέους και των δανειακών συμβάσεων.

Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και οι ανάγκες μας χρειάζεται σύγκρουση με την Ε.Ε. και την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου, χρειάζεται άλλος δρόμος ανάπτυξης. Και τέτοια γραμμή δεν έχουν ούτε οι «μετανοημένο» ΠΑΣΟΚοι, ούτε  ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η νέα σοσιαλδημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για ένα τέτοιο κίνημα. Θέλει ένα κίνημα που να στηρίζει τον ευρωμονόδρομο και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, να στηρίζει ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, αυτό που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ζητάει 40% κούρεμα του χρέους με ό, τι αυτό συνεπάγεται στο «κούρεμα» των λαϊκών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό χειροκροτεί την πολιτική Ομπάμα και γι’ αυτό ο ΣΕΒ δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη».

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης, είτε σε φάση ανάκαμψης συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Το καπιταλιστικό σύστημα έφαγε τα ψωμιά του. Μόνο δεινά και βάσανα μπορεί να δώσει στους εργαζόμενους. Οι άνεργοι έφτασαν στο 1.4 εκατομμύρια, 1 στους 2 νέους έχει δουλειά κι αυτός που δουλεύει, δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι συγκεντρώνουν τρελά κέρδη. Από αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό, καπιταλιστικό σύστημα, από αυτή την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου πρέπει να απαλλαγούμε για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας και τα όνειρα των παιδιών μας. Εδώ βρίσκεται η λύση και η φιλολαϊκή προοπτική. Αυτό το δρόμο πρέπει να υπηρετήσουν οι αγώνες μας. Στη βάση αυτή πρέπει να ανασυνταχθεί εδώ και τώρα το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί το λαό δεν υπάρχει!

3. Πρόγραμμα Δράσης
  •     48ωρη απεργία στις 23-24 Σεπτέμβρη με Γενική Συνέλευση ώστε οι ίδιοι οι συνάδελφοι να αποφασίζουν, να παίρνουν την υπόθεση της εξέλιξης και της κλιμάκωσης του αγώνα στα χέρια τους.
  •     Πρόγραμμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων από κάθε Σωματείο, από κάθε απεργιακή επιτροπή, με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συναυλίες κ.α., κοινή δράση με φορείς και λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από αυτή τη βάρβαρη πολιτική.
  •     Παίρνουμε μέρος στις 5 Οκτώβρη στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και σ’ όλα τα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες.
  •     Προετοιμαζόμαστε όλοι οι κλάδοι μαζί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για νέα προειδοποιητική πανελλαδική, πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη. Επιδιώκουμε η γενική αυτή απεργία να μην έχει προηγούμενο, να νεκρώσουν τα πάντα, να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες, να δείξει ο λαός μας την τεράστια δύναμή του, να τρομοκρατήσει κυβέρνηση-πλουτοκρατία και Ε.Ε., να τους ανατρέψει. Τέτοια γενική απεργία θέλουμε και για μια τέτοια σύγκρουση πρέπει να προετοιμαστεί το κίνημα.
  •     Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων καταδικάζουμε τη δολοφονική συμμορία, τα ναζιστικά σκουπίδια της Χρυσής Αυγής, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, που δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο Κερατσίνι, που οργάνωσαν δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ.


Αθήνα, 18 Σεπτέμβρη 2013

48ωρη απεργία στο Δημόσιο την Τρίτη και την Τετάρτη αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ



ΠΑΜΕ: Αναγκαία η κλιμάκωση των ταξικών αγώνων, με μαζική οργάνωση από τα κάτω

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας για την Τρίτη 24/9 και Τετάρτη 25/9 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.
Ήδη έχουν προχωρήσει στην κήρυξη 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων για τη Δευτέρα και την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ (εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση) και η ΟΛΜΕ.
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα θα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής μετά από σχετικές αποφάσεις της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανέδειξαν την ανάγκη της ενιαίας λαϊκής αντεπίθεσηςμε συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα για να βάλουν εμπόδια στη ενιαία επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, να διεκδικήσουν μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, να παλέψουν για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τη 48ωρη απεργία στο Δημόσιο, πρόβαλλαν ως επιτακτική ανάγκη την κλιμάκωση του αγώνα με γενική προειδοποιητική απεργία στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στα μέσα Οκτώβρη, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί η μάχη ώστε η επιτυχία της απεργίας να μην έχει προηγούμενο, να νεκρώσουν τα πάντα, να βουλιάξουν οι δρόμοι και οι πλατείες. 
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης απο την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ έγινε η ενημέρωση ότι η ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την Τρίτη (η συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ έχει προσδιοριστεί για την Δευτέρα). Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ άσκησαν κριτική σε αυτό το σχεδιασμό σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα είναι βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας καθώς δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για να προετοιμαστεί η απεργία, για να υπάρχει καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη παρέμβαση για την επιτυχία της. Θα είναι μια απεργία που θα αιφνιδιάσει τους ίδιους τους εργάτες, δεν θα προλάβουν καν να ενημερωθούν για αυτή. 
Οι άλλες δυνάμεις για άλλη μια φορά ασχολήθηκαν κυρίως με τη μορφή αγώνα κρύβοντας επιμελώς ποια είναι αυτή πολιτική που μπορεί να οδηγήσει τους εργαζόμενους στην πραγματική διέξοδο. Οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά) αγνόησαν επιδεικτικά το ζήτημα αν έγιναν οι συνελεύσεις και ποια είναι τα αποτελέσματά τους,  διατυπώνοντας με εμμονή την πρόταση να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ πενθήμερη απεργία, δηλαδή ο αγώνας να οργανωθεί από τα πάνω και όχι από τους εργαζόμενους. Παράλληλα, επιδόθηκαν σε μια βρώμικη αντιΠΑΜΕ επίθεση φθάνοντας στο σημείο να ισχυριστούν ότι το ΠΑΜΕ δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση, ότι τη στηρίζει μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ. Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσε ευθαρσώς ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να έχει ως αποστολή την ανατροπή του καπιταλισμού αλλά μπορεί να συμβάλλει στην ανατροπή της κυβέρνησης... προφανώς για να αναλάβει τα ηνία του αστικού κράτους ο ΣΥΡΙΖΑ, για την εξυπηρέτηση των κεφαλαιοκρατών σε βάρος του λαού. Επίσης, «Αυτόνομη Παρέμβαση» και ΠΑΣΚ πρότειναν να εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή για τη συνέχιση του αγώνα, και όχι αυτό να αποτελεί υπόθεση των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων.

χχχχχχχ
Προτάσεις για κλιμάκωση από το ΠΑΜΕ
Σε σύσκεψη με τις ομοσπονδίες που έγινε στην ΑΔΕΔΥ τις προηγούμενες μέρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν προτάσεις για κλιμάκωση της πάλης, επιμένοντας να παρθούν μέτρα αποτελεσματικότερης οργάνωσης των εργαζομένων, περαιτέρω μαζικοποίησης του αγώνα, συντονισμού των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κλιμάκωση -τονίζουν- είναι οι μαζικές διαδικασίες, η συμμετοχή των εργαζομένων, η οργάνωση του αγώνα από τα κάτω και όχι η εξαγγελία του από τα πάνω. Επισημαίνουν ότι η κλιμάκωση κρίνεται και από το περιεχόμενο. Σημειώνουν, για παράδειγμα, ότι είναι σημαντικό να διεκδικείται μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, διεκδίκηση που ανοίγει τη συζήτηση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης καθώς ο καπιταλισμός έχει δείξει ήδη τα όριά του και δεν μπορεί να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα.
Οι μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις στο Δημόσιο αποκαλύπτουν ότι η τακτική των δυνάμεων του σημερινού και αυριανού κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι πορεία αφοπλισμού του εργατικού κινήματος. Τακτική που βάζει στο περιθώριο τους εργαζόμενους, θέλει ένα κίνημα υποχείριό τους για να καλλιεργήσουν την αντίληψη ενός άλλου τρόπου διαχείρισης του καπιταλισμού, αποδεχόμενες τη μήτρα που γεννά τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαών, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τους πολέμους.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο σημειώνουν ότι η ανάληψη της δράσης από τους ίδιους τους εργαζόμενους και «από τα κάτω» είναι η βάση για την ανασύνταξη του κινήματος και τη χειραφέτησή του από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και σε Ομοσπονδίες.
«Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα», σημειώνει το ΠΑΜΕ Δημοσίου, προβάλλοντας στο πλαίσιο πάλης τα εξής αιτήματα:
  • Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειές μας.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των Ταμείων.
  • Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
  • ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.